Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, annak támogatására, hogy Ön a biztonságos böngészés mellett a legnagyobb felhasználói élményben részesülhessen. További részletek ITT

De-Ox 1db 1,2ml Ultradent

Ultradent
2.469 Ft (1.944 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Ultradent De-Ox 1,2 ml.
Az oxigéngátló réteg kialakulását megelőző anyag. Fényre kötő rezinek felületére, polimerizáció előtt.
Cikkszám: AD-up238
Telefon
+ 36-30-262-1077
e-mail
info@creativdental.hu
2.469 Ft (1.944 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás

Jellemzők:
- Megelőzi az oxigéngátló réteg kialakulását.

- Nem változtatja meg a finom felszíni struktúrákat.

- Megelőzi a felszín felérdesedését
.
- Fecskendőből adagolható.

A DeOx viszkózus, glicerin-bázisú gél, amelyet a fényre kötő rezinek felszínére kell felvinni a polimerizáció előtt. Ezáltal a felszín nem érintkezik oxigénnel, így nem alakul ki az un. „oxigéngátló” réteg. Használat után egyszerűen lemosható. A DeOx–szal elkerülhető a megkötött anyagfelesleg időigényes eltávolítása.

A kompozitok felszínén kialakuló oxigéngátló réteg kezdetben hasznos, mivel a rétegzéskor biztosítja az egyes rétegek egymáshoz kötődését. Ugyanakkor, a restauráció végső kontúrjainak kialakításakor jelenléte már nem kívánatos, mivel az elégtelen polimerizáció miatt a pontos felszíni részletek elvesznek, valamint a végső polírozás is hosszadalmassá válik.

A végső polimerizáció előtt a rezin felszínére felvitt DeOx-réteg megakadályozza a kompozit érintkezését a levegő oxigénjével, ezáltal biztosítja a kompozit tökéletes polimerizációját. A DeOx használatával a polírozási idő is jelentősen lecsökken.

Az oxigéngátló réteg az indirekt restaurációk beragasztásakor is gondot okoz, mivel a meg nem kötött ragasztócement könnyen kioldódik, így a széleknél keletkező réseken át mikroszivárgás indul el a restauráció belseje felé. A DeOx-szal mindez könnyen kivédhető.