Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ, annak támogatására, hogy Ön a biztonságos böngészés mellett a legnagyobb felhasználói élményben részesülhessen. További részletek ITT

Menü

A történelem legnagyobb buborékjai – Fekete csütörtök

A nagy gazdasági válság együtt járt a tőzsdebuborék kidurranásával.

Az 1929-es gazdasági válság a modernkori történelem eddigi legnagyobb gazdasági válsága volt. A válságot megelőző években a gazdasági fejlődés az USA-ban volt a leggyorsabb. Az évtized végén már a túltermelés jelei mutatkoztak, csak nőtt és nőtt a buborék. Az úgynevezett "fekete csütörtökön" eladási láz tört ki a New York-i tőzsdén, az árfolyamok rendkívüli mértékben zuhanni kezdtek, a buborék kipukkadt és mivel eddigre Amerika a világgazdaság központja és a világ hitelezője lett a gazdasági válság azonnal világméretűvé vált. A nagy gazdasági válság idején a világkereskedelem a felére esett vissza, az ipari termelés drasztikusan csökkent, bankválság alakult ki, a munkanélküliség pedig sohasem látott méreteket öltött.  Az állam fokozottabb gazdasági szerepvállalása mellett hosszú és fájdalmas volt a felépülés.

A válság egyik legnagyobb tanulsága, hogy ne fektessünk be hitelből arra várva, hogy a buborék csak nagyobb és nagyobb lesz.

A történelem számos pontban igazolja, hogy a buborékok csak problémákat okoznak, de nem kell aggódnia, ha a 3M Filtek Supreme Flow folyékony tömőanyagot választja, mely új ergonomikus fecskendőben kapható. Mellőzi a buborékokat, ami lehetővé teszi a tökéletes adaptációt.

Próbálja ki még ma!*

Igényeljen ingyenes termékmintát!*Egy orvos maximum egy termékmintát igényelhet. Az ajánlat 2020. november 9-ig érvényes!